Ήταν 7 Φεβρουαρίου του 1964, όταν η πτήση 101 από το Λονδίνο προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Κένεντυ. Είναι η πρώτη φορά που τα «σκαθάρια» επισκέπτονται την άλλη άκρη του Ατλαντικού για να κατακτήσουν μια ολόκληρη ήπειρο. Αν και αυτό έχει ήδη συμβεί, πριν ακόμη βγουν από το αεροπλάνο! Από εκείνη τη στιγμή και μετά ξεκινάει και στην Αμερική η Beatlemania.
To «I wanna hold your hand» είναι ήδη νο1 στα αμερικανικά τσαρτς και οι θαυμαστές τους που έχουν κατακλύσει σε κατάσταση υστερίας το αεροδρόμιο (υπολογίζονται πάνω από 3.000) θέλουν να τους ακουμπήσουν ή στη χειρότερη περίπτωση να τους δουν έστω και από μακριά.
Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν σε όλη τη διαδρομή προς το ξενοδοχείο. Εκατοντάδες αστυνομικοί κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, συνοδεύουν τους Beatles στο Plaza της Νέας Υόρκης, όπου η κατάσταση δεν είναι διαφορετική.
Το συγκεντρωμένο πλήθος έχει αποκλείσει την είσοδο, τρέχει μαζί τους στο δρόμο, διακόπτει την κίνηση, ουρλιάζει από ενθουσιασμό, κλαίει από συγκίνηση, λιποθυμά και παραληρεί.
Στις 9 Φεβρουαρίου, θα συστηθούν επίσημα στο αμερικανικό κοινό, κάνοντας το ντεμπούτο στην πιο δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή εκείνης της εποχής, το Ed Sullivan Show. Αν και το στούντιο χωρούσε μόλις 700 άτομα, χαρακτηριστικό είναι ότι η ζήτηση για μια πολυπόθητη θέση σε αυτό είναι φτάσει τα 50.000 άτομα.

Οι Beatles στο Ed Sallivan Show
Ο Τζον Λένον, ο Πωλ ΜακΚάρτνεϋ, ο Τζορτζ Χάρισον και ο Ρίνγκο Σταρ ντυμένοι με τα κοστούμια τους και με το χαρακτηριστικό χτένισμα τους, ερμηνεύουν 5 τραγούδια, που με δυσκολία ακούγονται από τις φωνές και τα ουρλιαχτά των Fans τους.
Εκείνο το βράδυ, παραλύει η Νέα Υόρκη. Η τηλεθέαση αγγίζει το 40%, πράγμα που σημαίνει ότι 73 εκατομμύρια αμερικάνοι είναι καθηλωμένοι στις οθόνες τους, “μαγνητισμένοι” από τους νεαρούς Beatles από το Λίβερπουλ, που γράφουν μουσική ιστορία. Αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι, στη Ν.Υόρκη των πολλών εκατομμυρίων, δεν μπορεί κάποιος να βρει ούτε καν ταξί εκείνη τη νύχτα.
Ακολουθεί η πρώτη συναυλία των Beatles στην Ουάσιγκτον και ακολουθούν το Γκάρνεγκι Χολ και το Μαϊάμι. Ακολούθησε η κυκλοφορία του «Can’t Buy me Love», το οποίο είχε προπώληση το ασύλληπτο νούμερο των 3 εκατομμυρίων αντιτύπων!
Οι Beatles θα μείνουν στην Αμερική για 10 μέρες, αφήνοντας το στίγμα τους στην πολιτιστική πορεία της χώρας στο εξής, λειτουργώντας ως καταλύτης, στην αλλαγή που χρειαζόταν η αμερικανική νεολαία για να ξεφύγει από τις συντηρητικές και όχι μόνο, αγκυλώσεις της δεκαετίας του ΄50.