Skip to main content

Με μια ολοκαίνουργια σειρά, ανανεωμένη εμφάνιση και εμφανή προσπάθεια διατήρησης του κόστους σε λογικά επίπεδα, η Arcam φιλοδοξεί να κερδίσει, για μια ακόμη φορά, το μουσικόφιλο κοινό. Δοκιμάζοντας τον ολοκληρωμένο ενισχυτή Α25, διαπιστώνουμε ότι έχει κάθε λόγο να αναμένει τη δικαίωση.

 class=

Ήταν μόλις στις αρχές του Οκτώβρη του έτους που αποχαιρετάμε, όταν το Harman Luxury Group (ιδιοκτησίας Samsung) ανακοίνωσε το λανσάρισμα της νέας σειράς Radia. Υπό το γενικό σλόγκαν «γίνε το κέντρο της μουσικής», παρουσιάσθηκαν στο Λονδίνο τρεις ολοκληρωμένοι ενισχυτές (Α5, Α15, Α25), ένα streamer (ST5) και ένα CD player (CD5). Κοινό τους γνώρισμα αποτελεί η κίτρινη γραμμή στα πλαϊνά των ολοκαίνουριων σασί (Radia Yellow, όπως είναι η ακριβής ονομασία της συγκεκριμένης απόχρωσης). Οι προσόψεις χαρακτηρίζονται από το αδιαφανές γυαλί που καλύπτει όση επιφάνεια δεν καταλαμβάνουν τα χειριστήρια, με το λογότυπο της εταιρίας να τοποθετείται διακριτικά στο κατώτατο σημείο του κέντρου τους. Με την έναρξη της λειτουργίας, αποκαλύπτεται στο κέντρο όλων των συσκευών η οθόνη των ενδείξεων ενώ κάνουν την εμφάνισή τους και φωτιστικά εφέ. Στους ενισχυτές, για παράδειγμα, φωτίζονται περιμετρικά, με led κίτρινης απόχρωσης, τα δύο ατέρμονα κυκλικά χειριστήρια που τοποθετούνται στα άκρα της πρόσοψης. Τα σασί κατασκευάζονται από αλουμίνιο και είναι ιδιαίτερα άκαμπτα. Η επάνω, οριζόντια επιφάνεια της συσκευής προεκτείνεται κατά μερικούς πόντους στο πίσω μέρος της, με προσθήκη ενός πλαστικού στελέχους εν είδει… αεροτομής, σε μια προσπάθεια να κρυφτούν τα καλώδια και τα βύσματα στο πίσω μέρος. Στο καπάκι βρίσκονται οι γρίλιες εξαερισμού, αποτελώντας τμήμα μιας χάραξης μοντέρνας αισθητικής. Η Arcam, με την Radia, καταφέρνει να διαφοροποιηθεί αισθητά από τις προηγούμενες σειρές και να παρουσιάσει μια πρόταση που βάζει στο κάδρο νέους ηλικιακά αγοραστές. Αλλά και νέους κάθε ηλικίας, θα συμπληρώσουμε εμείς.

O A25

Ο υπό δοκιμή ολοκληρωμένος ενισχυτής είναι ο κορυφαίος εκ των τριών της σειράς. Για τη μοντέρνας αισθητικής πρόσοψη αναφερθήκαμε πιο πάνω. Βλέποντας την πίσω όψη, παρατηρούμε ότι ο Α25 φέρει δύο ζεύγη μπόρνες βαρέως τύπου, αντί των κοινών μεταλλικών των δύο μικρότερων μοντέλων. Οι χρήστες έχουν στη διάθεσή τους τρεις αναλογικές εισόδους RCA, μια επιπλέον αναλογική RCA για σύνδεση με πικάπ που φέρουν κεφαλή κινητού μαγνήτη, μία έξοδο προενίσχυσης, θύρα USB-C για απευθείας σύνδεση υπολογιστή, δύο ομοαξονικές εισόδους και μία οπτικής ίνας. Αυτά σε ό,τι έχει να κάνει με τις συνδέσεις μέσω καλωδίων. Διότι, προσέγγιση στη νεολαία χωρίς Bluetooth, δε γίνεται! Έτσι, ο Α25 όχι μόνο συγκαταλέγει στις πηγές του τις συσκευές που μπορούν να μεταδώσουν ασύρματα αρχεία και ροές ήχου (smartphones, tablets κτλ) αλλά θα μεταδώσει σήμα και προς ασύρματα ακουστικά. Ευτυχώς, δεν έχει καταργηθεί η αναλογική έξοδος, των 3,5mm, η οποία τοποθετείται στην κάτω αριστερή γωνία της πρόσοψης.

Τάξη G, αυτή η …γνωστή-άγνωστη

Το πλέον ενδιαφέρον σημείο της περιγραφής βρίσκεται στο εσωτερικό του ενισχυτή. Συγκεκριμένα, στην τάξη ενίσχυσης, η οποία είναι η «G». Πρόκειται για επιλογή που η Arcam έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, με χαρακτηριστική περίπτωση να αποτελεί ο ολοκληρωμένος Α49. Στη γκάμα των πολυκάναλων υλοποιήσεων της εταιρίας, ίδιας τάξης ανήκει ο AV δέκτης AVR31 και οι τελικοί PA270 και PA240. Χαρακτηριστικό της εν λόγω τοπολογίας αποτελεί η ύπαρξη δύο (ή και περισσότερων, θεωρητικά) γραμμών τροφοδοσίας του ενισχυτικού σταδίου, με διαφορετική τάση η κάθε μία. Ανάλογα με τη στάθμη ακρόασης και τις κορυφώσεις της δυναμικής περιοχής, επιτυγχάνεται αυτόματη εναλλαγή ανάμεσα στις δύο γραμμές, προκειμένου να εξασφαλίζεται λειτουργία που χαμηλώνει τις απαιτήσεις της τροφοδοσίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία των εξαρτημάτων και την καθαρότητα του σήματος (γραμμή χαμηλότερης τάσης). Όταν η περίσταση το απαιτεί (δυνατές εντάσεις, κορυφώσεις), το κύκλωμα τροφοδοτείται από την ισχυρότερη γραμμή. Δεν είναι λίγοι οι ορισμοί που θα βρούμε και που αναφέρουν ότι η «G» φέρει χαρακτηριστικά λειτουργίας των τάξεων «Α», «ΑΒ» ή ακόμα και «D» και η μεγάλη πρόκληση, σε επίπεδο υλοποίησης, έγκειται στον καθορισμό του σημείου εναλλαγής των γραμμών και την αναίμακτη μετάβαση από τη μία στην άλλη. Στα θετικά θα συμπεριλάβουμε την καλύτερη διαχείριση της θερμότητας, την αυξημένη ισχύ, την ομαλότερη διαχείριση δύσκολων φορτίων, τη μείωση της παραμόρφωσης στις υψηλές εντάσεις. Στα αρνητικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε την αύξηση του κόστους, ελέω ενός κυκλώματος σαφώς πιο σύνθετου από αυτά των άλλων τάξεων, με το ζήτημα της εισαγωγής θορύβου από τους εναλλάκτες της τροφοδοσίας (switching noise) να αποτελεί ένα ακανθώδες σημείο. Επίσης, παλαιότερες σχεδιάσεις ενώ έλυναν προβλήματα στις υψηλές εντάσεις, δεν ικανοποιούσαν στις χαμηλές, πάντα με όρους υψηλής πιστότητας.

Υπάρχουν ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις στο θέμα «Τάξη G» ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 (Hitachi HMA-8300 και μετά ο SR-804) ενώ, πέρα από την Arcam, έχουμε δει κατά καιρούς υλοποιήσεις από την Creek, την Parasound, τη JBL κ.α. Εξαιτίας της πολυπλοκότητας στην υλοποίηση, δεν έτυχε ευρείας αποδοχής από τη βιομηχανία του Hi-Fi/High-End, αντιθέτως η Τάξη G χρησιμοποιείται ευρέως στο pro-audio, στο car-audio, στα υπογούφερ, σε φορητές συσκευές κοκ. Υιοθετήθηκε επίσης από κατασκευαστές συσκευών του οικιακού κινηματογράφου.

 class=

H Arcam αναφέρει ότι βρίσκεται στην πέμπτη γενιά εξέλιξης βαθμίδων τάξης G αλλά και ανακοινώνει και κάτι ακόμα: ότι στα πρώτα 15W η τάξη λειτουργίας του Α25 είναι η Α. Πάντα στεκόμαστε με επιφύλαξη στα νούμερα που ανακοινώνουν οι κατασκευαστές, όταν αναφέρονται σε αυτό το ζήτημα, επιπλέον δεν ξεκαθαρίζεται αν σε αυτή την ισχύ πραγματοποιείται και η μετάβαση από τη μία γραμμή μεταφοράς στην άλλη ή αν μεσολαβούν και watt σε τάξη ΑΒ. Για ευνόητους λόγους, οι Εγγλέζοι σε αυτό το σημείο κάνουν τόσο ευδιάκριτη την κατάσταση όσο ευδιάκριτες είναι και οι όχθες του Τάμεση εν μέσω της περιώνυμης λονδρέζικης ομίχλης… Για την απαγωγή της θερμότητας έχει τοποθετηθεί ευμεγέθης ψύκτρα εντός της συσκευής, ενώ δύο σετ ημιαγωγών ισχύος ενίσχυσης εφάπτονται επάνω της. Πρόκειται για MOSFET της Micro Commercial Components και διπολικά τρανζίστορ τεχνολογίας ThermalTrak, της On Semiconductors με τα πρώτα να είναι αυτά που λειτουργούν στις χαμηλές στάθμες και τα δεύτερα στις υψηλές, κρίνοντας από τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Η τεχνολογία ThermalTrack χρησιμοποιεί μια επαφή p-n (στην ουσία, δηλαδή, μια δίοδο) ενσωματωμένη στο κάθε τρανζίστορ ως αισθητήρα θερμότητας με αποτέλεσμα να υπάρχει έλεγχος της πόλωσης σε πραγματικό χρόνο και να μην απαιτείται ξεχωριστό τρανζίστορ επάνω στην ψύκτρα για τον σκοπό αυτό. Το γεγονός ότι υπάρχει θερμική αντιστάθμιση τόσο κοντά στον ημιαγωγό ισχύος ελαχιστοποιεί ένα από τα σοβαρά προβλήματα ελέγχου της πόλωσης το οποίο έχει τη βάση του στην πολύ μεγάλη αδράνεια της ψύκτρας (και γενικότερα της συμβατικής θερμικής οδού που δημιουργείται μεταξύ των ημιαγωγών ισχύος και του ημιαγωγού θερμικής αντιστάθμισης).

Στο τέλος της ημέρας, που λένε στην Αγγλία, η ισχύς του Α25 ανακοινώνεται στα 100Watt για φορτίο 8 Ohm και 165Watt για 4Ohm.

 class=

Πέρα από το στάδιο ισχύος, το εσωτερικό του νέου ενισχυτή έχει και άλλα ενδιαφέροντα να αναδείξει. Καταρχάς το ενσωματωμένο DAC είναι το ES9280PRO, ένα High-End μοντέλο της ESS που συναντάμε σε μετατροπείς όχι μόνο του οικιακού αλλά και του επαγγελματικού ήχου (ψηφιακές κονσόλες και DAW). Επεξεργάζεται σήματα PCM μέχρι 32bit/384kHz και DSD1024 και αποτελεί το μοναδικό τμήμα της σχεδίασης που υλοποιείται σε διακριτή πλακέτα. Για τις συνδέσεις μέσω Bluetooth, χρησιμοποιείται το 24bit hi-rez Qualcomm AptX Adaptive 5.2. Η USB-C είσοδος είναι ασύγχρονη και μόνο μέσω αυτής θα αναπαραχθούν και native DSD αρχεία. Οι χρήστες έχουν στη διάθεσή τους τρείς επιλογές σχετικές με την υπερδειγματοληψία του DAC (Min Phase Slow, Lin Phase Fast, Hybrid Fast).

Λίγη γκρίνια θα διατυπώσουμε για το μικρό καρφί της εξόδου των ακουστικών και της USB-C ψηφιακής εισόδου, η οποία προφανώς δίδει προτεραιότητα στα κινητά τηλέφωνα τελευταίας γενιάς.

 class=

Στο κουτί περιλαμβάνεται μικρών διαστάσεων, μοντέρνας αισθητικής τηλεχειριστήριο, ενώ η συσκευασία είναι απαλλαγμένη πλαστικών, με τη συσκευή να σταθεροποιείται με θήκες από σκληρό χαρτί και να τυλίγεται με βαμβακερή θήκη.

Συνολικά, από την άποψη της ποιότητας κατασκευής, η κατασκευή κρίνεται ως πολύ υψηλού επιπέδου και κατασκευάζεται στην Κίνα.

Ακροάσεις

Ο ολοκληρωμένος ενισχυτής της Arcam τοποθετήθηκε στο ικρίωμα της TAOC και συνδέθηκε με τα ηχεία Audio Spectrum Hermes TLS μέσω των καλωδίων Canare Audio 4S8. To streamer που υλοποιείται με χρήση του PC Turbo-X Gigabyte (Foobar2000, Fidelizer) συνδέθηκε στην ομοαξονική είσοδο με χρήση του καλωδίου Canare L-5CF8 και τον USB σε S/PDIF μετατροπέα Μ2Tech HiFace Two. Ένα τυπικό καλώδιο USB-A σε USB-C χρησιμοποιήθηκε για τη σύνδεση με το laptop Dell Latitude E5270 (Foobar2000, Spotify, ιντερνετική ραδιοφωνία) ενώ στις αναλογικές πηγές συνδέθηκε το πικάπ DPS1 με την κεφαλή JICO Seto-Hori (βλ. δοκιμή στο παρόν τεύχος) να τροφοδοτεί τον προενισχυτή EAR Phonobox, με interconnect τα Chord Chorus και Audioquest Water, εναλλάξ.

Τις ημέρες που ήρθε ο A25 στο χώρο ακρόασης είχε μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος αξιολόγησης ενός ζεύγους monoblock τελικών, οι οποίοι εμπεριέχουν το υβριδικό κύκλωμα της ελληνικής εταιρίας hARt Lab και προσφέρουν άφθονη, πεντακάθαρη ισχύ και ισχυρή ικανότητα οδήγησης (βλ. δοκιμή του τελικού Tune-Three, τεύχος 16). Οπότε, η έλευση ενός ενισχυτή που υπόσχεται υψηλή ισχύ, μέσω διαφορετικής σχεδιαστικής προσέγγισης απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Παρά το γεγονός ότι ανήκουν σε πολύ διαφορετικές κατηγορίες τιμής.

Ήδη από τις πρώτες αναγνωριστικές ακροάσεις, ο Α25 φανέρωσε τις προθέσεις του. Δυναμισμός, διαφάνεια, «μυώδεις» ρυθμικές βάσεις και ευρύ μέτωπο στη μεσαία περιοχή αποτελούν καθοριστικά χαρακτηριστικά, φανερώνοντας παράλληλα τις βρετανικές καταβολές του. Ανήκει στην κατηγορία ενισχυτών που καθιστούν φανερό ότι διατηρούν τον έλεγχο. Έτσι, η ακρόαση, για παράδειγμα, του φωνητικού συνόλου Διώνη στο δίσκο Ηπειρώτικα Πολυφωνικά Τραγούδια (Όγδοο, σε αρχείο wav εξαχθέν από το CD), απέδωσε ισχυρή αίσθηση των ανθρώπινων διαστάσεων των ερμηνευτριών χάρη στη δημιουργία μεγάλης εικόνας, γραμμικών αποσβέσεων των αντηχήσεων και ανάδειξης των λεπτομερειών (ανάσες, χειλικοί ήχοι), ώστε η σύμπλεξη των παράλληλων φωνών με τις χαρακτηριστικές τονικές διαφοροποιήσεις να αποδοθεί με γλαφυρότητα και σαφήνεια, εξυπηρετώντας τελικά την αρχέγονη συναισθηματική φόρτιση των ηπειρώτικων τραγουδιών.

Ομοίως, σε ακροάσεις ακουστικών συνόλων με λιγότερα ή περισσότερα φυσικά όργανα, αναδεικνύεται η ικανότητα του Α25 να είναι ακριβής στις περιγραφές, φωτεινός με τις χροιές και δεόντως αναλυτικός επί της χωροθέτησης και της τρισδιάστατης υπόστασης των συντελεστών. Με τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά όργανα των σύγχρονων μουσικών ιδιωμάτων, από το 808s & Heartbreak του Kanye West μέχρι το Reise, reise των Rammstein, ο νέος Arcam δημιούργησε «ηχητικό τείχος» από γρανίτη και επέδειξε την ικανότητα οδήγησης και επιβολής ισχύος στο χώρο.

H χαμηλή περιοχή διαδραματίζει νευραλγικό ρόλο στη συνολική απόδοση της υλοποίησης. Το άκουσμα ήταν ταχύτατο, ογκώδες, εκτεταμένο, με άμεση ατάκα. Απόλαυσα με τον ίδιο ενθουσιασμό το ακουστικό μπάσο του Ray Brown στην επί σκηνής σύμπραξη με τον Oscar Peterson και τον Ed Thigpen (May 1965 Münchner Jazzstage, στην έκδοση του 2017) και το ηλεκτρονικό μπάσο στο Antenna του Jay-Jay Johanson. Ακούγοντας σε μεσαίες και υψηλές εντάσεις, ο A25 κατάφερε να διεγείρει τα γούφερ του δύστροπου τρίδρομου ηχείου Audio Spectrum Hermes TLS, τόσο έντονα ώστε να κάνει αισθητή την παρουσία της η χαρακτηριστική ενέργεια, στα όρια της δόνησης του χώρου, των μεγάλων συμφωνικών ορχηστρών.

Η μεσαία περιοχή διαθέτει προβολικότητα και τείνει στη φωτεινή πλευρά σε ό,τι έχει να κάνει με την απόδοση των ηχοχρωμάτων. Ο λυρισμός των ερμηνειών θα βασιστεί περισσότερο στην αναλυτική δεινότητα και τις ακριβής περιγραφές παρά σε οποιαδήποτε απόπειρα όψιμου μελοδραματισμού. Ακολούθως, η υψηλή περιοχή καθορίζει τη φωτεινότητα του συνόλου της απόδοσης, διαθέτει πλούσιο αρμονικό όγκο, ελαφρώς ένρινο και ένα ποιοτικό tweeter θα αναδείξει περαιτέρω τον «αέρα» ανάμεσα στους συντελεστές της ενορχήστρωσης. Υπάρχει περίπτωση η εν λόγω απόδοση σε άλλα tweeter να προσδώσει πιο διαφορετικό χαρακτήρα στο τελικό αποτέλεσμα. Με το μεταλλικού θόλου SEAS του Ερμή (από τα κορυφαία της εταιρίας εκείνη την περίοδο), επιτεύχθηκε αυτό που αναζητώ, δηλαδή αναλυτικότητα και ξεκούραστη ακρόαση σε πολύωρες ακροάσεις.

To κύκλωμα ακούγεται ασυνήθιστα καθαρό για υλοποίηση της κατηγορίας κάτω των 2.000 ευρώ και αυτό επιδρά ευεργετικά στο σχηματισμό των οργάνων και των φωνών, επιτρέπει την ανάδειξη των χαμηλών μερών των συνθέσεων και βοηθά στην ικανοποιητική εμφάνιση λεπτοφυών ηχοχρωματικών αποχρώσεων.

Στη διάρκεια των ακροάσεων, προσπάθησα αρκετές φορές να διακρίνω το σημείο μετάβασης των γραμμών τροφοδοσίας, είτε μέσω αλλαγής σε επιμέρους χαρακτηριστικά είτε μέσω πιθανής εισαγωγής σφάλματος. Έκανα χρήση συνθέσεων που απαιτούν μεταβάσεις στα άκρα της δυναμικής περιοχής, όπως το Eclipse του John Tavaner/Agraphon (Harmonia Mundi, αρχείο wav εξαχθέν από το CD). Πραγματοποίησα περάσματα εγγραφών με διακυμάνσεις των εντάσεων, σε διάφορες στάθμες, όπως την Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Ιγκόρ Στραβίνσκι, σε εκτέλεση του Pier Boulez (CBS, δίσκος βινυλίου). Φευ! Ήταν αδύνατο να εντοπιστεί κάποιο ψεγάδι. Μια χρονική υστέρηση. Έστω μια εμφανής αλλαγή που θα δικαιολογούσε τη μετάβαση από MOSFET σε bipolar.

Άλλο σημείο που μου έκανε εντύπωση ήταν η απόδοση των αναλογικών εισόδων, οι οποίες θα αξιοποιήσουν κάθε αξιόλογη πηγή. Αξιοπρεπής είναι η έξοδος των ακουστικών, αν και καλό θα είναι να αποφύγουμε τα δύσκολα φορτία.

Με τη σκέψη στην «τάξη»

Η άμεση σύγκριση του Α25 με το συνδυασμό του χειροποίητου προενισχυτή που λειτουργεί σε τάξη Α και των υβριδικών monoblock (MOSFET με τη λάμπα 6SN7 στο προενισχυτικό στάδιο), ένα σύνολο που σε λιανικές τιμές θα ξεπερνούσε τουλάχιστον κατά εφτά φορές το ποσό που ζητάει η Arcam, διευκολύνει τη σκιαγράφηση της ηχητικής ταυτότητας του πρώτου, αλλά εμπεριέχει τον κίνδυνο να εκληφθεί ο δυναμικός, άμεσος, φωτεινός ήχος του ως λιγότερο λυρικός ή μερικά αποστασιοποιημένος από το συγκινησιακό φορτίο. Πρώτον, στο set-up της δοκιμής τουλάχιστον, αποδείχθηκε ότι ο Α25 δεν κάνει διακρίσεις σε μουσικά είδη. Θα προάγει τα δυναμικά ακούσματα, αλλά αυτό ισχύει τόσο για τη 2η Συμφωνία του Σοστακόβιτς, όσο και για ένα δίσκο heavy metal. Δεύτερον, αν αναζητάτε ενισχυτική βαθμίδα που θα προτάσσει πιο ήρεμη, πιο μελιστάλαχτη όψη των πραγμάτων, τότε όντως ο Α25 ίσως να μην είναι για εσάς. Αλλά, αυτό δε σημαίνει ότι ο βρετανικός ενισχυτής δεν προάγει το λυρισμό και την ατμοσφαιρικότητα. Άκουσα προσεκτικά πληθώρα δίσκων, με έντονο συγκινησιακό φορτίο, στα δικά μου αυτιά πάντα. Σας αναφέρω τα Εννιά Πληρωμένα Τραγούδια από τις Τρύπες (Μίνως ΕΜΙ/Universal, σε βινύλιο). Και με τις δύο επιλογές στη θέση των ενισχυτικών, βγήκε προς τα έξω η «σκοτεινή», δυσοίωνη ατμόσφαιρα των στίχων. Κατάσταση «πάρε-βάλε» για τις ελληνικές υλοποιήσεις, που σκόρπισαν ανατριχίλα στο χώρο, με τη JICO Seto-Hori στη θέση της κεφαλής της αναλογικής πηγής (βλ. δοκιμή σε αυτό το τεύχος). Από την άλλη, ο A25 ήταν πιο ευθυτενής, πιο «θρασύς», ελέω αμιγούς solid state κυκλώματος. Εστίασε τη συναυλιακή υπόσταση της ροκ φόρμας του δίσκου, μέσω της οποίας τα συγκεκριμένα τραγούδια ανήχθησαν σε συλλογικό βίωμα. Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηρισθεί «ανατριχιαστικό».

Προσωπικά, ευχαριστήθηκα πολύ τη διαδικασία αξιολόγησης του Α25, ακούγοντας σε μέσες και δυνατές εντάσεις. Σαν reviewer, θα τον κρατούσα ευχαρίστως ως «εργαλείο». Σαν μουσικόφιλος, με ικανοποιεί η σοβαρή ικανότητα οδήγησης, η συνολική ηχητική απόδοση και η επιτυχής εφαρμογή μιας ιδιόμορφης σχεδίασης. Συν το υψηλό επίπεδο κατασκευής. Ακούστε τον, αν βρίσκεστε σε αναζήτηση ενισχυτικής βαθμίδας που θα αναζωογονήσει το σύστημά σας, ακόμα και αν έχετε σκοπό να διαθέσετε περισσότερα χρήματα.

OVERVIEW

Arcam A25

Περιγραφή: Ολοκληρωμένος Ενισχυτής

Ισχύς: 2×100 Watt @8Ω, 2×165 Watt @4

THD: 0,002% (1kHz, 8Ω, 80% της ισχύος)

Λόγος S/N – ψηφιακές είσοδοι: 110dB (A-wtd, ref. 50W, 0dBFS) 

Λόγος S/N – line είσοδοι: 106dB (A-wtd, ref. 50W, 1V input)

Απόκριση Συχνοτήτων: 20Hz—20kHz ± 0.2dB

Είσοδοι: 5xLine (RCA), 1xPhono MM (RCA), USB-C, 2xCoaxial, 1xTOSlink, Bluetooth

Έξοδοι: Pre Out (RCA), ακουστικών (jack 3,5mm & Bluetooth)

Aντίσταση Phono: 47kΩ (100pF)

Max έξοδος ακουστικών: 2,5/5V (32/300Ω)

Συνιστώμενο φορτίο ακουστικών: 16Ω – 2kΩ

Διαστάσεις: 431x83x344mm (ΠΥΒ)

Βάρος: 9kg

Κατανάλωση: 500Watt (max)

Stand by: ναι (<0,5Watt)

Τιμή: €1.880

https://aaav.gr/

https://www.arcam.co.uk/

Το review είναι από τον Γιάννη Καμαρινό και περιλαμβάνεται στο εικοστό τρίτο τεύχος του YELLOWBOX magazine._YB