Skip to main content

Ο Halo+ της XGIMI είναι το «2ης γενιάς» μοντέλο έξυπνου φορητού προβολέα της εταιρίας και έρχεται για να μας δώσει ατελείωτες ώρες απόλαυσης εντός και εκτός της οικίας μας χάρη στο κομψό του μέγεθος, τις ευκολίες του καθώς και την ενσωματωμένη μπαταρία! Πρόκειται για μια λύση «όλα σε ένα» αφού στο μικρό σασί του εκτός από το σύστημα προβολής, βρίσκουμε 2 ηχεία από την Harman Kardon, λειτουργικό Google Android TV, συνδεσιμότητα WiFi και HDMI, και μια μπαταρία 59Wh που του δίνει 2μιση ώρες αυτονομίας.

Εισαγωγή:

Επειδή δεν διαθέτουμε όλοι τον κατάλληλο χώρο για έναν «κανονικό» προβολέα, ή θέλουμε να… μεταφέρουμε τη διασκέδαση μας από δωμάτιο σε δωμάτιο ή από οικία σε οικία ή και στην εξοχή, οι φορητοί προβολείς έχουν γίνει πραγματικότητα και θα τους συναντάμε όλο και πιο συχνά στην καθημερινότητα μας! Ο Halo+ της XGIMI είναι ένας προβολέας αυτής της κατηγορίας που έχει όλα τα εχέγγυα να γίνει… περιζήτητος! Μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μας για θέαση ταινιών και σειρών, αθλητικών, καθώς και gaming χωρίς να χρειάζεται την «βοήθεια» κάποιας άλλης συσκευής. Τίποτα φυσικά δεν μας «απαγορεύει» από το να τον εγκαταστήσουμε με πιο μόνιμο τρόπο στον χώρο μας, ούτε και θα έχουμε πρόβλημα να συνδέσουμε κάποια δική μας πηγή ή κονσόλα στον Halo+ αφού διαθέτει θύρα HDMI 2.0. Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του;

 class=

Τεχνικά Χαρακτηριστικά και Δυνατότητες:

40 έως και 200 ίντσες: είναι το μέγεθος της εικόνας που μπορεί να ανοίξει ο Halo+. Μπορεί όμως να κάνει πολλά περισσότερα από το να ανοίγει απλώς αρκετές ίντσες εικόνας ο «μικρός» της XGIMI: χάρη στις τεχνολογίες «AutoFocus», «Intelligent Screen Alignment», «Intelligent Obstacle Avoidance» και «Automatic Keystone Correction» ο Halo+ προσαρμόζει την εικόνα μας φέρνοντας αυτόματα το Focus (εστίαση), το κάδρο μας εντός της οθόνης προβολής μας, ή σε σωστή θέση στον τοίχο μας (εντοπίζοντας και βγάζοντας εκτός τα οποιαδήποτε αντικείμενα/γωνίες, κλπ.), αλλά και διορθώνει την γεωμετρία της εικόνας μας (που προκύπτει όταν δεν προβάλουμε υπό την κατάλληλη γωνία την εικόνα μας). Τέλος στη χρονοβόρα και σπαστική διαδικασία της «απόλυτης στόχευσης» του προβολέα μας. Όπου και αν είμαστε, με ή χωρίς οθόνη προβολής, βρίσκουμε σύντομα και εύκολα σημείο προβολής για να αρχίσουμε άμεσα τη θέαση της ταινίας μας! Αυτές είναι μόλις λίγες από τις ευκολίες που μας προσφέρουν οι τεχνολογίες που ενσωματώνει στο μικρό σασί του (ας πούμε στο μέγεθος ενός μικρομεσαίου ηχείου Bluetooth κυλινδρικού σχήματος). Χάρη στο ενσωματωμένο Google Android TV λειτουργικό του, τα ηχεία υλοποίησης Harman Kardon, την ενσωματωμένη μπαταρία και τους πομποδέκτες Wi-Fi & Bluetooth, μπορούμε να χρησιμοποιούμε αυτόνομα τον Halo+ οπουδήποτε, ακόμα και στη φύση (φθάνει να έχουμε σήμα 4G/5G στο κινητό μας ή το υλικό προβολής σε USB). Η ενσωματωμένη μπαταρία δίνει αυτονομία έως και 2μιση ώρες, ενώ φυσικά παρέχεται και τροφοδοτικό για την αδιάλειπτη παροχή ρεύματος από το δίκτυο 240V όταν βρισκόμαστε στον πολιτισμό. Η εικόνα που μας δίνει ο Halo+ είναι native ανάλυσης 1080p (με μέγιστο refresh rate 60Hz) με υποστήριξη των πρότυπων HDR10, HLG και 3D (DLP Link). Φέρει το μικρό τσιπ της Texas Instruments με 0.33” DMD και πηγή φωτός LED (που έχει lifetime rating 25.000 ώρες). Όσον αφορά το υλικό που μπορούμε να αναπαράγουμε μέσω του Android TV ο Halo+ διαθέτει decoders για όλα τα μοντέρνα ηχητικά φορμάτ, κάνοντας τα downmix σε 2.0 για να παίξουν σωστά μέσω των 2 ενσωματωμένων σε αυτόν ηχεία. Αν θέλουμε να τον συνδέσουμε με εξωτερικά ηχεία, διαθέτει έξοδο Headphone Out (3.5mm) καθώς και Bluetooth συνδεσιμότητα. Μπορούμε φυσικά με τη χρήση ενός HDMI Splitter να τον συνδέσουμε και με κάποια ηχομπάρα ή AV Receiver με HDMI είσοδο. Στο Android TV μπορούμε να εγκαταστήσουμε όλες τις γνωστές εφαρμογές streaming όπως Netflix, Amazon Prime, Apple TV+, Disney+, κλπ. καθώς και προγράμματα αναπαραγωγής όπως το VLC, Kodi, Emby, Plex, κλπ.! Μέσω της HDMI 2.0 εισόδου του μπορούμε να συνδέσουμε ένα PC, Media Player όπως το NVIDIA Shield TV Pro (που δοκιμάσαμε στο 12ο τεύχος μας) ή μια κονσόλα παιχνιδιών (π.χ. PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, κλπ.). Χάρη στο Game Mode Boost ο Halo+ επιτυγχάνει σχετικά χαμηλό lag (26.5ms) για προβολέα, επιτρέποντας μας να παίξουμε με την άνεση μας διάφορα video games (ακόμα και “for fun” δράση σε FPS games όπως το BattleField 2042 π.χ.).

Ο χειρισμός του Halo+ γίνεται μέσω του Bluetooth remote control του που διαθέτει και ενσωματωμένο μικρόφωνο για τον έλεγχο μέσω φωνητικών εντολών μέσω του Google Voice Assistant. Στο σασί του προβολέα υπάρχουν βεβαίως και τα απολύτως απαραίτητα κουμπιά, το Power Button πίσω, και τρία touch controls a la Sonos style στην επάνω πλευρά του (+,- Volume, Play/Pause).


Tips:

  • Για την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας, προτιμήστε να βλέπετε σε σκοτεινές συνθήκες (ή και απόλυτο σκοτάδι) και αποφύγετε γωνίες προβολής (τοποθέτηση προβολέα) μεγαλύτερες των 40°
  • Περιορίστε το μέγεθος της εικόνας μεταξύ 80” και 120” για τη μέγιστη ποιότητα εικόνας (φωτεινότητα, γεωμετρία, ζωντάνια χρωμάτων, οξύτητα)
  • Στις παραπάνω διαστάσεις, μπορείτε να τον συνδυάσετε με κάποια οθόνη προβολής τύπου ALR για να βελτιώσετε το contrast του αλλά και τη θέαση υπό φωτεινές συνθήκες (φυσικό ή και τεχνητό φως)
  • Αν θέλετε να ανοίξετε παραπάνω από 120” εικόνα, προτιμήστε μια οθόνη προβολής με 1.3 gain

Επιδόσεις και εντυπώσεις:

Στις δοκιμές μας ο XGIMI Halo+ έπιασε αρκετά, απροσδόκητα καλά νούμερα! Όπως πάντα, μετρήσαμε με τη βοήθεια του Calman Ultimate 2023 τις επιδόσεις του σε όλα τα ενσωματωμένα προφίλ εικόνας, καθώς και έπειτα από calibration μέσω των διαθέσιμων στο μενού του ρυθμιστικών (δεν έχει πολλά, αλλά όπως θα δούμε στη συνέχεια, έγινε πολλή καλή δουλειά και υπήρξε σημαντική βελτίωση στην απεικόνιση!).

 class=

Το καλύτερο εργοστασιακό προφίλ αποδείχθηκε το “Office” σε συνεργασία με το προφίλ “Standard” στο Brightness mode. Εμείς χρησιμοποιήσαμε το Custom και στις δύο επιλογές για να κάνουμε το calibration και να φέρουμε τον όσο πιο κοντά γίνεται στα πρότυπα.

Με τον συνδυασμό Standard Brightness και Office image mode, η εικόνα του Halo+ ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική σε SDR και HDR υλικό. Είτε προβάλαμε σε λευκό τοίχο, είτε σε οθόνη προβολής με 1.1 gain και λευκό πανί, η εικόνα που λαμβάναμε θα ικανοποιούσε απόλυτα τον μέσο άνθρωπο σε θέαση ταινιών, σειρών και αθλητικών εκπομπών. Ήταν πιο φωτεινός από ότι έπρεπε, όχι πολύ, αλλά με το calibration έπεσε στα σωστά επίπεδα φωτεινότητας, έγινε πιο βαθύ το μαύρο του (που είναι γνωστή αδυναμία όλων των DLP προβολέων) και η εικόνα έγινε πιο contrastάτη, πιο «ζωντανή». Είτε calibrated είτε σε εργοστασιακή κατάσταση, κάλυπτε σχεδόν ολόκληρο το BT.709 color gamut (το πρότυπο των ταινιών DVD/Blu-ray σε ανάλυση 1080p κατά το πρότυπο Rec.709), ενώ αρκετά καλή απόδοση είχε και στην κάλυψη του UHDA-P3 που χρησιμοποιείται στα περισσότερα δισκάκια UHD Blu-ray (4K) και τα αντίστοιχα streaming platform formats (Netflix 4K with HDR/Dolby Vision, Amazon Prime, κλπ.). Παρότι δεν διαθέτει πολλά ρυθμιστικά εικόνας, ούτε CMS (Color Management System), με λίγο κόπο καταφέραμε να φέρουμε αρκετά πιο κοντά στο ιδανικό τα χρώματα (που ήταν «οκ» στο καλύτερο εργοστασιακό προφίλ που χρησιμοποιήσαμε).
Η φωτεινότητα του χάρη στο 10step ρυθμιστικό ήταν δυνατό να πιάσει το ιδανικό σε SDR και HDR (κατά τα Dolby Cinema) πρότυπα, και ήταν επαρκής και για φωτεινό (όχι τέρμα φυσικά) δωμάτιο με τις κλασικές παραχωρήσεις σε βάθος μαύρου και contrast (που μειώνονται αρκετά αν χρησιμοποιήσουμε οθόνη προβολής τύπου ALR φυσικά).

 class=

Η ευκρίνεια του, και η ευκολία με την οποία στοχεύσαμε την 110” οθόνη μας χάρη στα intelligent features του ήταν απίστευτη. Έκανε τέλειο focus & keystone correction στο πι και φι κυριολεκτικά!
Στο μαύρο δωμάτιο μας δεν κατάφερνε να εντοπίσει βεβαίως μόνο του την οθόνη προβολής μας, τα κατάφερνε όμως μια χαρά όταν μεταφερθήκαμε στον λευκό χώρο μας (λογικό, αφού η μπορντούρα του πανιού μας είναι μαύρο βελούδο και μιξάρεται τέλεια με τον μαύρο τοίχο μας!).

Όσον αφορά τα ενσωματωμένα ηχεία του, η απόδοση τους ήταν καλή, όχι σαν μια μεσαίας κατηγορίας ηχομπάρα (π.χ. Sonos Ray που είδαμε στο τεύχος 15), αλλά καλύτερα από αρκετά μικρά ηχειάκια για υπολογιστή, κλπ. Σε λογικές αποστάσεις ( 0.75μ < x < 1.5μ ) έπιανε επαρκείς στάθμες και με γενικώς οκ ήχο, δίχως να γίνεται «ξυράφι» στα αυτιά μας (δεν είχε μπάσο εννοείται, ούτε οι ηχομπάρες έχουν δίχως subwoofer!).
Έπαιζε οκ στα 80dB σε απόσταση 1μ.

Η μπαταρία του μας έβγαλε ολόκληρη την ταινία “Everest” (2 ώρες και 1 λεπτό) δίχως να πέσει σε Energy Saving mode, και είχε και λίγα ρέστα ακόμα.
Η ταχύτητα στα μενού και τις εφαρμογές όπως το Netflix και το Emby ήταν ικανοποιητική, δεν ήταν «σβέλτη» η απόκριση και το φόρτωμα των εφαρμογών, αλλά ούτε «αργά τα ζώα μου». Θα λέγαμε πως είναι στα ίδια επίπεδα με το Xiaomi Mi Box που δοκιμάσαμε σε παλαιότερο τεύχος μας.

Η τιμή dE (από το Ελληνικό δέλτα) μας λέει πόσο απέχει από το ιδανικό (κατά το πρότυπο) η κάθε μέτρηση μας. Κάτω από το 3 είναι καλά, στο 2 είναι εξαιρετικά καλή επίδοση (και αρκετά δύσκολα αντιληπτή διαφορά στο ανθρώπινο μάτι), ενώ κάτω από το 1.5 μιλάμε για διαφορές που πάρα πολύ δύσκολα αντιλαμβάνεται ακόμα και το πιο… αετίσιο μάτι!

Contrast Ratio (On/Off):Office: 221:1 / Calibrated: 343:1Min Peak White (SDR):Office: 18.3fL / Calibrated: 5fL
White Balance [6504K]:Office: 6514K / Calibrated: 6501KGamma [2.2]:Office: 2.17 / Calibrated: 2.18
Peak White Luminance:Performance: 35.3fL / Calibrated: 25.8fL (Max) / Calibrated: 15.7fL (Target 16fL)Κάλυψη UHDA-P3 / Rec.2020:Calibrated: UHDA-P3 xy: 81.69% uv: 87.64% / BT.2020 xy: 62.21% uv: 73.48%
Grayscale Tracking (dE):Office: min 2 avg 5.78 max 8.9 / Calibrated: min 0.5 avg 1.26 max 2.1Ακρίβεια Κορεσμού Χρωμάτων (dE):Office: min 0.9 avg 4.69 max 10.75 / Calibrated: min 0.8 avg 3.08 max 11.54
Κάλυψη Rec.709:Office: 95.2% / Calibrated: 96%Max Distortion-free Volume:78dB @ 1m

Επίλογος:

Ποια είναι τελικά η άποψη μας για τον Halo+ της XGIMI; Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους, αν όχι ο κορυφαίος, της κατηγορίας αυτής στους φορητούς προβολείς.
Οι επιδόσεις του στον τομέα της εικόνας, η αυτονομία του, οι έξυπνες λειτουργίες που κάνουν τη ζωή μας πολύ εύκολη και καθιστούν την «εγκατάσταση» του ακόμα και από έναν εντελώς άσχετο εύκολη υπόθεση, καθώς και η απόδοση των ενσωματωμένων ηχείων και media player/apps του τον καθιστούν έναν εκπληκτικό stand-alone projection solution για εντός αλλά και εκτός της οικίας. Ακόμα και χωρίς calibration η εικόνα του είναι παραπάνω από ικανοποιητική, καλύτερη από οποιονδήποτε φορητό προβολέα έχουμε δοκιμάσει και δει μέχρι στιγμής, ενώ μετά το calibration προσέγγισε και την εικόνα αρκετά ακριβότερων, κανονικών προβολέων.
Αν ψάχνετε για φορητό προβολέα για ταινίες, σειρές και gaming, ο Halo+ είναι μια εξαιρετική επιλογή, και δεν έχουμε τον παραμικρό δισταγμό στο να σας τον προτείνουμε. Είμαστε σίγουροι για την ικανοποίηση σας!

INFO: WaveMotion S.A.
Τηλ: 210-924.4505
www.wavemotion.gr

https://eu.xgimi.com/

OVERVIEW
XGIMI Halo+
Περιγραφή: Φορητός smart προβολέας 0.33” DLP με πηγή LED και ενσωματωμένη μπαταρία Ανάλυση / υποστήριξη HDR: 1080p 60Hz / HDR10, HLG
Φωτεινότητα: 700 ISO Lumens (Battery) / 900 ISO Lumens (DC In)
Throw Ratio: 1.2:1Projection Size (Min/Max): 40”/200”
Μετατόπιση Φακού: +/- 40° (οριζόντια και κάθετα)
Είσοδοι:
1x HDMI v2.0, USB, DC In
Έξοδοι: Headphone/Audio Out (3.5mm), eARC
Ηχεία: 2x 5W by Harman Kardon
Αναπαραγωγή Audio Formats: Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS 5.1, DTS-HD Master Audio
 Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 5 (2.4GHz, 5GHz, 802.11ac), Bluetooth v5.0
Λειτουργικό Σύστημα: Google Android TV
Αποθηκευτικός Χώρος:
16GB
Λειτουργίες:
AutoFocus, Intelligent Screen Alignment, AutoKeystone Correction, Intelligent Obstacle Avoidance, Game Mode Boost, Mirroring, ChromeCast, AirScreen, MEMC Motion Compensation
Διάρκεια Ζωής LED: 25.000+ ώρες
Λειτουργικό σύστημα: Android TV
Remote Control: Ναι (Bluetooth) Μέγεθος (ΠxΒxΥ, cm) & Βάρος: 14.5×17.1×11.3, 1.6kg Εγγύηση: 2 έτη
Τιμή: €899

Το review είναι από τον Βασίλη Πέππα και περιλαμβάνεται στο εικοστό τρίτο τεύχος του YELLOWBOX magazine._YB